Αισθητική

Η ορθοδοντική θεραπεία ισιώνει τα δόντια, τα μετακινεί σε καλύτερη θέση και σύγκλειση και βελτιώνει την εμφάνιση. Η Ορθοδοντική δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες.


Στοματική Υγεία

Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να ευνοήσει μακροπρόθεσμα τη στοματική υγεία. Τα ίσια, ευθυγραμμισμένα δόντια είναι πιο εύκολο να βουρτσιστούν, όπως ευκολότερη είναι και η χρήση νήματος. Έτσι ελαττώνεται ο κίνδυνος για τερηδόνα και περιοδοντικά προβλήματα.


Καλύτερη Σύγκλειση

Η ορθοδοντική θεραπεία εξασφαλίζει ότι τα δόντια κλείνουν σωστά. Έτσι επιτυχγάνεται καλύτερη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος.


Πονοκέφαλοι

Αν τα δόντια δεν κλείνουν σωστά, ασκείται μεγάλη πίεση στους μυες της γνάθου, προκαλώντας προβλήματα τόσο στην γνάθο όσο και στην άρθρωση, και- σε κάποιες περιπτώσεις- πονοκεφάλους. Η ορθοδοντική θεραπεία με την αποκατάσταση της σύγκλεισης, δηλαδή του τρόπου που πατάνε μεταξύ τους τα δόντια, ελαττώνει την ασκούμενη πίεση.


Ομιλία

Όταν τα πάνω με τα κάτω μπροστινά δόντια δεν κλείνουν σωστά και υπάρχει κενό, μπορεί να προκληθεί δυσκολία στην ομιλία. Αυτή η κατάσταση διορθώνεται με την ορθοδοντική θεραπεία, συχνά και σε συνδυασμό με λογοθεραπεία.


Προετοιμασία για Άλλες Οδοντιατρικές Εργασίες

Συχνά η ορθοδοντική θεραπεία χρησιμοποιείται προκειμένου να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για άλλες οδοντιατρικές ειδικότητες, όπως σε περιπτώσεις εμφυτευμάτων και άλλων προσθετικών εργασιών.

 

Τι μπορεί να κάνει η ορθοδοντική;