Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας myOrthosmile.com. Λίνα Παπίκα Οδοντίατρος - Ορθοδοντικός. Ιατρείο Ορθοδοντικής θεραπείας στην Αθήνα.

Στο Ιατρείο μας εφαρμόζουμε εκτός των κλασσικών τύπων θεραπείας και νέους τύπους γρήγορης ορθοδοντικής θεραπείας, σιδεράκια, άγκιστρα, ορθοδοντική για παιδιά και ενήλικες

 

Πόσες φορές κρύψατε το χαμόγελό σας από ανασφάλεια ότι έχετε στραβά δόντια;


Λίγοι άνθρωποι έχουν φυσικά τέλεια ίσια δόντια, όμως με την βοήθεια της ορθοδοντικής θεραπείας, πολλοί εκεί έξω χαμογελούν πια ελεύθερα. Ένα ευχάριστο χαμόγελο δεν προυποθετει ολόισια δόντια, η αλήθεια όμως είναι ότι τα ίσια δόντια δίνουν περισσότερη αυτοπεποίθηση.


Όμως η Ορθοδοντική δεν είναι μόνο “ίσια δόντια”, αλλά βελτιωμένο πρόσωπο και βελτιωμένη λειτουργικότητα. Ένα σχέδιο θεραπείας πρέπει να βλέπει το πρόσωπο του ασθενή σαν σύνολο- το προφίλ, το σκελετικό υπόβαθρο, τα χείλη και τους μύες.


Η Ορθοδοντική έχει να κάνει με ένα εύρος καταστάσεων, όπως είναι ο συνωστισμός των δοντιών, η κακή σχέση των γνάθων, η κακή σύγκλειση, οι κακές συνήθειες- χρήση πιπίλας για χρόνια κλπ.

Πρόβλημα στην σύγκλειση έχει κάποιος όταν τα δόντια του ή οι γνάθοι- μερικές φορές και τα δύο- είναι σε λάθος θέση. Για να διορθώσουμε μια τέτοια κατάσταση, χρησιμοποιούμε διαφόρους τρόπους, είτε άγκιστρα- ¨σιδεράκια”- είτε κινητά μηχανήματα, τα οποία επιδρούν με ήπιες δυνάμεις στα δόντια προκειμένου να τα μετακινήσουν στη σωστή τους θέση και να επιτευχθεί προσωπική αρμονία.